Brandmænd: Arbejdsmiljø er vigtigt, men svært i skarp indsats 

Der er efterhånden stort fokus på, at man ikke må slide sig selv op, selvom man arbejder i et fysisk krævende fag som i Brand & Redning. Derfor er der strenge krav fra arbejdstilsynet, men er det realistiske krav i hverdagen?

Det har vi spurgt brandmændene om:

Oskar Günckel, 18 år gammel

Assisterende leder hos Unge i Beredskabet og Frivillig brandmand i Beredskab Fyn

Hvor meget tænker du på det fysiske arbejdsmiljø?

”Jeg synes, at jeg er ret god til at tænke på mig selv og min krop. Det nytter ikke noget at være en superhelt og bare slæbe rundt på det ene og det andet. Man ender bare med at ødelægge sig selv. Selvom der efterhånden er kommet mange fine løsninger, så har vi stadig rigtig mange tunge løft, selvom vi prøver at begrænse dem. Vi gør eksempelvis det, at vi i stedet for at tage en hel slangekurv tager nogle af slangerne ud, så det letter byrden.

Kan du se Trolley og PowerWagon som en del af løsningen?

Ja, det kan jeg godt. Nu, hvor jeg står og tænker over det, så havde vi en episode for nyligt, hvor der var rigtig meget vand oppe i Kerteminde, og vi skulle ud og pumpe ude i et naturreservat. Vi har sådan nogle rigtige store pumper, der vejer en små 80 kg, og vi skulle ud i et område, hvor vi havde vand op til lige over knæhøjde. Og i det skulle vi slæbe pumperne 50 meter i silende regnvejr kl. 3 om natten. Der kunne det virkelig have været godt at have sådan en til at lette opgaven. Jeg havde ondt i flere dage bagefter, og det er jeg ikke meget for.”

Oskar Günckel, 18 år gammel

Assisterende leder hos Unge i Beredskabet og frivillig brandmand hos Falck i Ringe

Hvor meget tænker du på det fysiske arbejdsmiljø?

”Jeg synes, at jeg er ret god til at tænke på mig selv og min krop. Det nytter ikke noget at være en superhelt og bare slæbe rundt på det ene og det andet. Man ender bare med at ødelægge sig selv. Selvom der efterhånden er kommet mange fine løsninger, så har vi stadig rigtig mange tunge løft, selvom vi prøver at begrænse dem. Vi gør eksempelvis det, at vi i stedet for at tage en hel slangekurv tager nogle af slangerne ud, så det letter byrden.

Kan du se Trolley og PowerWagon som en del af løsningen?

Ja, det kan jeg godt. Nu, hvor jeg står og tænker over det, så havde vi en episode for nyligt, hvor der var rigtig meget vand oppe i Kerteminde, og vi skulle ud og pumpe ude i et naturreservat. Vi har sådan nogle rigtige store pumper, der vejer en små 80 kg, og vi skulle ud i et område, hvor vi havde vand op til lige over knæhøjde. Og i det skulle vi slæbe pumperne 50 meter i silende regnvejr kl. 3 om natten. Der kunne det virkelig have været godt at have sådan en til at lette opgaven. Jeg havde ondt i flere dage bagefter, og det er jeg ikke meget for.”

Lær mere om hvordan Trolley giver et bedre arbejdsmiljø

Læs vores case fra Brand og Redning KBH

Vil du vide mere om Fire Trolley?

Læs mere her →

Vil du vide mere om Power Wagon?

Læs mere her →