Nyheder og Artikler

Nomotec er udtaget Danish Design Award 2021

Nomotecs Trolley er blevet udtaget til at komme for Danish Design Awards jury i kategorien “Better Work”, hvor årets finalister bliver udvalgt. Dermed skal Trolleyen vurderes af et tungt dommerpanel bestående af profiler inden for design, arkitektur, bæredygtighed og ingeniørvidenskab.  

”Det er vi rigtigt glade for og stolte over. Og det gør os ydmyge, at vi har fået besked om, at der i kategorien har været særligt mange indsendelser i år med løsninger af meget høj kvalitet,” siger Klaus Brock, der er direktør i Nomotec.

Trolleyen er en elektrisk vogn med et liftsystem, der kan løfte og køre med op til 120 kilo. Den er skabt til at forbedre det fysiske arbejdsmiljø, hvor tunge løft, træk og skub er et arbejdsvilkår, så forholdene forbedres, og man reducerer sygefravær og nedslidning. Samtidig sparer den tid og besvær, da den hurtigt og i ujævnt terræn, blandt andet indenfor brand & redning, kan transportere et læs med eksempelvis 4 slangekurve eller en hydraulisk saks til at åbne forulykkede biler til et skadested.

Og netop kombinationen af at den giver et bedre arbejdsmiljø, samtidig med at den sparer tid og dermed også penge, er noget af det, der har sendt Trolleyen videre til en jury.

Ny version til brugte køretøjer

Udtagelsen til prisen kommer på et tidspunkt, hvor Nomotec for alvor har fundet sit forretningsmæssige fundament i form af en ny stærk ejerkreds.

Samtidig er den nyeste version af Trolley klar til at komme på markedet, og den kan monteres bag på køretøjet, så den ikke tager plads inde i bilen og kan derfor bruges på eksisterende køretøjer. Og det er vigtigt, at den kan det, mener Klaus Brock. For ifølge ham skal alle brand- og redningsfolk have mulighed for et godt fysisk arbejdsmiljø.

”Behovet for Trolley til at tage tunge løft og slæb kan ikke dækkes ved, at den kun integreres som en del af løsningen på nye køretøjer. Hele branchen har behov for at kunne transportere grej, værktøj og andre genstande hurtigt og effektivt på en måde, så det skåner ryg og krop og forebygger skader. Derfor har vi lavet en ny version, som kan monteres på de fleste køretøjer,” siger han.

Den opdaterede Trolley monteres på en liftskinne, så den på under 2 sekunder bliver ført ned fra bilen. På yderligere få sekunder kan den udstyres med kurve, værktøj eller grej. 

Skaber værdi og inspiration

Trolleyen er nomineret til Danish Design Award i kategorien ”Better Work”.

I kategorien vurderes produktet ud fra fire parametre. Det er henholdsvis økonomisk indvirkning, forståelse for brugerens behov, om den er innovativ og kan skabe værdi og inspiration for andre samt kvaliteten af håndværket og designet.

”Vi er meget stolte af, at vores Trolley vurderes til at leve op til de fire parametre. Vi har gjort meget ud af, at den ingeniørfagligt og teknisk er af den allerhøjeste kvalitet. Vi har også lagt meget arbejde i designet, og derfor er det er skønt, at det bliver anerkendt. Vi håber naturligvis, at vi går hele vejen, så det bliver Trolleyen, der vinder designprisen,” siger Klaus Brock. 

I maj skal juryen vurdere de udvalgte produkter. Prisen i ”Better Work” kategorien er tidligere blevet vundet af virksomheder som ISS og Ørsted.