Nyheder og Artikler

En ekstra mand til den skarpe indsats

I en skarp indsats skal træning, sammenhold og  eksekvering gå op i en højere enhed, så branden  eller skadesituationen kommer under kontrol og  bliver håndteret bedst muligt. 

Det er en indsats, hvor hver mand tæller, og hvor  der sjældent er hænder nok. Det gælder ikke kun  røgdykkerne, men holdet omkring dem, der  skifter flasker, løber med kurve, samler slanger  og står klar med en tår vand. Alt sammen spiller  en afgørende rolle, for at beredskabet kan løse  skarpe situationer effektivt og hurtigt.

Med en Trolley i bilen som jeres ekstra mand sparer I  tid, når det gælder, og I belaster jeres kroppe mindre.  I behøver ikke løbe flere gange for at hente kurve  med slanger, hvilket kan være særligt belastende,  hvis der er dårlige adgangsforhold, og I må parkere  langt fra branden. Det er nok, at én person løber  afsted med trolleyen, der er elektrisk og kan bære  120 kilo og dermed 3-4 kurve med slanger.

Pas på ryggen 

Heldigvis for borgerne er brandmænd lavet af et stof,  hvor de er drevet af at gøre en forskel og kan  overvinde deres egne barrierer og grænser, når det  gælder. Bagsiden af den medalje er, at nedslidning  og skadelige løft ikke alene kan forkorte arbejdslivet,  men kan forårsage, at man – i et ellers velfortjent  pensionistliv – er plaget af smerter.  

Læs mere om, hvordan du passer på din ryg her 

Det er efterhånden både kendt og anerkendt blandt medarbejdere i Brand og Redning, at man skal passe  godt på sin krop, så man både kan holde arbejdslivet ud og også have livskvalitet og god fysik i sit liv som  pensionist.  

Derfor er der et stort fokus på at lave korrekte og ikke for tunge løft, men når det kommer til en skarp indsats  – og særligt når der er liv på spil – så tager man, hvad man kan bære og lader adrenalinen bedøve kroppens  advarselstegn. Det er et arbejdsvilkår og en stor tryghed for borgerne, at det er sådan, det er. 

Ved at bruge Trolleyen behøver valget ikke længere stå mellem en hurtig indsats og hensyn til kroppen.  Innovationen bag Trolleyen tager netop udgangspunkt i, at det er den kraftfulde el-motor, der tager  belastningen og ikke ryggen.  

Den bliver på få sekunder sænket ned fra bilen og monteret med det nødvendige værktøj uden vrid og  dårlige arbejdspositioner. Dermed kan man arbejde hurtigt og effektivt, samtidig med at kroppen bliver skånet.

Hent vores udførlige white paper om regler og råd til, hvordan du undgår skader.

Bliv klogere på:

  • Risiko for skader
  • Planlæg af arbejdet med tunge genstande
  • Brugen af det korrekte udstyr
  • Hvad du skal undgå
  • Hvilke forholdsregler du skal tage
  • Brugen af tekniske hjælpemidler
  • Instruktion og træning 

Ved at klikke på “Tilmeld” accepterer du at blive tilmeldt Nomotecs nyhedsbrev. I enkelte tilfælde, kontakter vi  dig med Nomotec produktinfo og oversigter over vores services. Du kan til enhver tid framelde dig  nyhedsbrevet og muligheden for at blive kontaktet.